sobota, 30 czerwca 2012

rolada malinowa II

Rolada z foremki keksowej - śmietana, maskarpone, maliny...  Co myślicie o tym połączeniu?


To na prawdę nic trudnego:

na biszkopt potrzebujemy:
3 łyżki mąki krupczatki
3 łyżki cukru
3 jajka
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
1 łyżeczkę cukru waniliowego.
 Na  krem:
330 ml śmietany kremówki
1 serek maskarpone
3 śmietan-fixy
szklankę malin
1. Upieczony biszkopt wycinamy do rozmiarów keksówki. Zostawiamy kawałek, którym przykryjemy krem.
2. Śmietanę ubijamy na sztywno ze śmietan-fixem. Dodajemy mascarpone.
3. Na ciasto wykładamy trochę śmietany i wbijamy maliny. Rozkładamy jeszcze warstwę kremu (zostawiamy ewentualnie trochę do przybrania) i wbijamy maliny.
4. Krem przykrywamy resztą biszkopta i zostawiamy do zastygnięcia.
5. Ozdabiamy roladę wg uznania.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz