niedziela, 14 października 2012

risotto z kurczakiem, pieczarkami i brokułami

 
To prosta, smaczna i śliczna potrawa dla tych, którzy nie mają zbyt dużo czasu, by przygotować coś wyszukanego.

Dla 4 osób potrzebujemy:
1 szklankę ryżu
1 pierś z kurczaka
20 dag pieczarek
1 brokuła
1 małą cebulę
sól, pieprz do smaku
masło do usmażenia pieczarek
olej do usmażenia fileta z kurczaka

1.Ugotować szklankę ryżu na sypko wg przepisu.
2.  Fileta pokroić w cienkie paski, posolić, popieprzyć i usmażyć na złoto na oleju.
3. Cebulę pokroić w kostkę.
4. Pieczarki opłukać, pokroić w cienkie plasterki i razem z cebulą podsmażyć na maśle z dużą szczyptą soli.
5. Brokuła podzielić na różyczki i wrzucić do osolonej szczyptą soli gotującej się wody. Gotować 5 minut, odcedzić i dodać do pieczarek.
6. Dodać ryż i usmażone paski fileta.
 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz