niedziela, 16 września 2012

francuskie z jabłkami

Idąc znów po najmniejszej linii oporu, nazbierałam w sadzie parę spadów i wykorzystałam wcześniej kupione ciasto francuskie. Dzięki temu połączeniu powstały pyszne miseczki jabłkowe.


Użyłam 
1 gotowego ciasta francuskiego (można je kupić w każdym większym markecie)
3 dużych jabłek
2 łyżeczek cynamonu
4 łyżek cukru
Potrzebna będzie również forma na muffinki.

1. Płat ciasta pokrocić  na 12 kwadratów.
2. Upchnąć każdy kwadrat do formy na muffinki.


3. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki (lub ostrugać w spiralę)
4. Przygotowane jabłka wymieszać z cynamonem i cukrem.
5. Wyłożyć na przygotowane miseczki z ciasta.
6. Piec w 200 stopniach ok. 15 minut na rumiany kolor.


1 komentarz: