niedziela, 6 stycznia 2013

Czekoladki z pomarańczą

Mam własne foremki do czekoladek (z Biedronki)!!! Jak z nich nie skorzystać? Trzeba przejść się do kuchni.
 Nadzienie - żaden problem. Pomarańcze mam w spiżarni, serek mascarpone - się coś tam wymyśli ...

Może nie wyglądają jak te sklepowe, ale za to są moje własne i jestem z nich dumna.


1. Rozpuściłam 2 tabliczki czekolady w kąpieli wodnej.
2. Wysmarowałam wgłębienia foremki  wraz z bokami dokładnie czekoladą. 
3. Włożyłam formę do zamrażarki, by czekolada stężała.
4. Wypełniłam  zagłębienia nadzieniem z miąższu pomarańczy i mascarpone z cukrem pudrem i przykryłam resztą czekolady, wyrównując ją. 
5. Włożyłam jeszcze raz do zamrażarki i.... gotowe.




1 komentarz:

  1. Dzisiaj też dostałam nowe foremki do czekoladek i wiem ja to bardzo cieszy :)

    OdpowiedzUsuń