Te ciacha z mąki ziemniaczanej, migdałów i skórki otartej z cytryny są nad super sypkie, wręcz rozpływają się w ustach. O to mi chodziło. Choć dużej ilości to nawet ja nie jestem w stanie wciągnąć.
Składniki:
250 gram zimnej margaryny lub masła
100 gram mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 gram mąki ziemniaczanej
50 gram zmielonych migdałów
90 gram cukru pudru
1 cukier waniliowy
1. Wszystkie składniki zagnieść, włożyć do lodówki na ok. 1 godz. lub do zamrażarki na 15 minut.
2. Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i rozkładać na formach w dość dużych odstępach.
3. Każdą kulkę przygnieść widelcem.
4. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem ok. 20 minut.
Przechowywać - o ile to możliwe - w puszce, aby nie wciągały wilgoci i były długo kruche.
Ciekawy przepis, ciekawe jak smakują....
OdpowiedzUsuńFajny przepis! Gratuluję apetycznego bloga z przepięknymi zdjęciami! :)
OdpowiedzUsuńZauważyłam, że masz kilka widgetów z innych stron na swoim blogu, dlatego byłabym zaszczycona, jakbyś dołączyła i do nas oraz zarejestrowała swój blog na liście Top Blogi na stronie znajdzprzepisy.pl. Dzięki temu Twoje przepisy trafią do jeszcze większego grona odbiorców.
Rejestracja jest darmowa i bardzo prosta, wystarczy tylko padać adres bloga oraz adres e-mail. A już ponad 1100 blogerów dołączyło do nas i skorzystało z dodatkowych odwiedzin, które dostarczamy.
Życzę udanego tygodnia,
W razie jakichkolwiek pytań, pisz śmiało na info@znajdzprzepisy.pl :)