Składniki:
1 duża
marchewka
kilka liści
sałaty pekińskiej
2 filety z
kurczaka
1 puszka
kukurydzy
1 puszka
czerwonej fasoli
20 dag sera
żółtego w kostce
1 duży
jogurt grecki
1 łyżka
majonezu
przyprawa do
gyrosu
sos
sałatkowy grecki (np.Knorr)
pieprz
1 opakowanie nachosów (dobrze sprawdzają się te serowe z Biedronki)
1.
Marchewkę i ser utarłam na tarce o dużych
oczkach.
2.
Filety pokroiłam w małe kawałeczki i posypałam
przyprawą do gyrosa (2 łyżki), dodałam 1
łyżkę oliwy. Odłożyłam na chwilę, by mięso nieco zamarynować.
3.
Mięso usmażyłam i pozostawiłam do ostygnięcia.
4.
Jogurt wymieszałam z majonezem , sosem
sałatkowym oraz szczyptą pieprzu.
5.
6 liści sałaty pokroiłam w małe kwadraty.
6.
W
średniej wielkości przeźroczystej
salaterce ułożyłam następujące warstwy:
marchewka
sałata
pierś z
kurczaka
½ sosu
jogurtowo-majonezowego
2 garście
roztartych w rękach nachosów
kukurydza
ser
sos
fasola
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz